Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: СДС продолжува по ист пат, Филипче, Петровска и Деспотовски кои им асистираа на Заев и Ковачевски сега сакаат да ги заменат

,,СДС продолжува по ист пат, Филипче, Петровска и Деспотовски кои им асистираа на Заев и Ковачевски сега сакаат да ги заменат.

Во СДС нема свежина, нема нови идеи, ниту нов правец.

Венко Филипче е министерот за здравство кој во ек на корона туркаше матни тендери и бркаше милионски провизии.

Славјанка Петровска е министер за одбрана која народот ќе ја памети по криењето на луксузната хациенда.

Јован Деспотовски е директорот на ФИТР, каде се даваа грантови за се само не за иновации.

Кадрите на Заев и Ковачевски не можат да донесат ништо ново.”, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

На почеток