Свет

Се огласи таткото на осомничениот за убиството на Данка Илиќ

Р.Д., таткото на осомничениот Д.Д., бил изненаден од сведочењето на С.Ј., кое се поврзува со убиството на Данка Илиќ (2).

“Со денови не сум дома. Само што дојдов, бев отсутен поради обврските. Многу сум болен и времето го поминувам на лекари. Не сум запознаен што рече, па што сега, тој сака да префрли се, за мојот син да биде затворен до крај. Ќе видиме како ќе се одвива до крај“, рече Р.Д е уапсен поради соучесништво во делото бидејќи помогнал телото на девојчето да се пренесе од депонијата на друга локација, откако му истекол притворот на 29 мај, тој бил пуштен да се брани од слобода.

Ова тешко злосторство, за кое се мислеше дека ќе има свој епилог, се чини дека секојдневно добива различни размери, бидејќи се појавуваат нови и целосно контрадикторни изјави на оние кои би можеле да бидат виновни за се.

Да потсетиме, С.Ј во Вишото јавно обвинителство во Зајечар изјави дека „никогаш не го видел девојчето ниту ја убил“. Д.Д., сепак, на обвинителството признал се.

На почеток