Македонија

Уапсен надрилекар: Лекувал пациенти со вдишување на пареа

Надрилекар од Кочани четири години мамел пациенти и ги лечел со водородна пареа. Измамникот е откриен од полицијата, по што СВР-Охрид поднесе кривична пријава против правно лице од Кочани и 55 годишниот В.П. исто од Кочани поради основи на сомнение за сторени кривични дела „измама“ во врска со надрилекарство.

„Од 2020 година до поднесување на пријавата, второпријавениот со намера да се стекне со противправна имотна корист набавил резервоар за вода (идентичен со тие што се користат во автомобилите), клетка за електролиза и електро полнач, кои ги употребувал како бренер за загревање и за инхалација кај граѓаните, преку вдишување на оксиводородна смеса во гасовидна состојба, која се користела за индустриски цели“, се вели во соопштението на СВР-Охрид.

На почеток