Свет

Мислам дека ова нема политичка позадина. Бил коцкар, сериозен зависник од коцкање, минатата година го пријавила сопругата, вели докторката Гордана Штајмингер

Се плашевме дека во чантата нема експлозив, туку внатре има само некои работи – изјави Гордана Штајмингер.

Докторката Гордана Штајмингер изјави за новинарите дека човекот кој се самозапалил е неуспешен коцкар, кој минатата година го пријавила неговата сопруга и бил психички пореметен.

Човекот кој се самозапали носел очила и маска која целосно се стопила, вели докторката и опишала како во моментот на нејзиното пристигнување бил контактибилен, дишел и имал пулс и постојано повторувал: „Тoрба, торба.’

– Се плашевме дека во чантата има експлозив, но внатре имаше само некои работи – рече таа и додаде: – Мислам дека тоа нема политичка позадина, но полицијата ќе ја испита ситуацијата.

Таа кажа и дека откако Брзата помош го однела човекот, имало повеќе интервенции бидејќи на новинарите кои ја виделе сцената им се слошило.

Состојбата на пациентот е многу сериозна, загрозени е животно и витално.

На почеток