Скопје

(Фото) Една од најотровните змии во Европа забележана на патеките на Матка, аларм за внимателност

Една од најотровните змии во Европа, поскок, е забележана на Матка, пишува корисник на мрежата “Х”. Според коментарите, змијата е забележана на патот кон Шишевски манастир, каде често одат туристи, но и скопјани за време на викендите.

Поскокот не напаѓа без причина, освен кога се чувствува загрозена. Се алармира на внимателност, особено кај планинарите.

На почеток