Свет

Пред 5 дена исчезнаа три деца во Германија, последен пат видени со непозната жена: Полицијата трага по нив

Три деца исчезнаа од дом за млади во Германија во неделата и во тек е масовна потрага по нив.

Од неделата вечерта Ајла-Џолин (12), Кан-Тиран (11) и Георгије (9) исчезнаа без трага. Околу 22:30 часот го напуштиле објектот кај Нордерштет по расправија со еден од вработените.

Оттогаш полицијата трага по нив, а објави и фотографии од девојката и две момчиња.

Властите сега успеаја да реконструираат барем дел од нивните движења.

„Оттогаш можевме да утврдиме дека децата биле на железничката станица во Елмшорн два часа откако исчезнале, по полноќ. По прегледувањето на видеата, трите деца биле во друштво на женско лице, за кое немаме повеќе информации“, велат од полицијата.

Засега нема повеќе информации за непознатото лице. Истрагата, сепак, покажа дека една жена и три деца патувале заедно со возот АКН (А2/А3) преку Хенштет-Улцбург до

Елмшорн, а потоа поминаа низ пешачкиот тунел до перонот со возот кој тргнува за Хамбург.

„Истрагата е во тек и во моментов е фокусирана на понатамошна евалуација на видео снимката и на лични истраги“, соопштија властите.

Полицијата бара секој со какви било информации за децата да се јави.

На почеток