Македонија

Гужви на границите: Колони возила за влез во Грција

Голем дел од граѓаните за продолжениот викенд се упатиле кон Грција. Од утринава
колони возила пред граничниот премин ,,Богородица”.

Од АМСМ велат дека на граничните премини Богородица, Дојран, Меџитлија и Табановце има зголемена фреквенција за излез од државата, времето на чекање е околу 30 – 45 минути.

На останатите гранични премини од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

На почеток