Магазин

Вардар добива странски спонзор, со силен буџет

ФК Вардар од Скопје добива нов спонзор. Според инфорациите со клубот ќе менаџира познат спортски работник од земјава. Станува збор за странска компанија која дала согласност за комплетно превземање на фудбалскиот клуб.

Се најавува повеќемилионски буџет во клубот. Иако приоритет за почеток на новиот сопственик на „црвено-црните“ ќе биде јакнење на три столба без кои не може да се направи силен и стабилен клуб за во иднина. Станува збор за база, администрација и буџет.

ФК Вардар со новиот сопственик и со новиот управител на клубот поучен од грешките во минатото треба да креира фудбалски клуб кој би бил фудбалски бренд во регионов. Она што е јано е тоа дека за брзо време ќе се знаат основните информации околу тоа кога и каде почнуваат подготовките.

На почеток