Македонија

Српски државјанин предупредува: Штом видат дека излегувате од фришоп, ви ја претресуваат колата

Српски државјанин го сподели своето искуство за патот кон Грција.

Тој ги предупредува сите кои на пат кон море  преминуваат преку граничниот премин Дојран – Дојрани меѓу Македонија и Грција дека цариниците од грчка страна будно следат кој излегува од фришоп, а потоа го прегледуваат возилото.

,,На граничниот премин Дојран, ако застанете пред фришоп, знајте го следново: На самиот премин има грчка царинарница, гледаат низ прозор и на секој што излегува од продавницата после го застануваат за преглед на автомобилот.  Главно бараат цигари или алкохол. Ме претресоа бидејќи видоа дека сум излегол, но имав купено само благо за ќерка ми. Бараат и сметка за да видат дали на неа има цигари или алкохол. И во самиот фришоп ве предупредуваат не враќаат пари и производи, ако царината не дозволи да се внесат”, пишува во објавата.

Во коментарите под неговата објава, слични искуства споделија и други Срби.

На почеток