Македонија

Седум натепани за еден ден: боксови разнемети во Скопје, има и семејно насилство, а се пресметале и малолетници

На 29.06.2024 во 15.20 часот во СВР Куманово 24- годишна жена пријавила дека околу 02.00 часот во Куманово била физички нападната од нејзиниот поранешен партнер Н.Д.. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

На 29.06.2024 во 20.45 часот во СВР Куманово Ч.П.(63) пријавил дека околу 19.00 часот во Куманово тој и М.П. биле физички нападнати од С.С. од Куманово, кој употребил и тврд предмет. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

На 29.06.2024 во 15.30 часот во СВР Скопје 34-годишна жена пријавила дека во домот на подрачјето на Бит Пазар во Скопје била физички нападната од нејзиниот вонбрачен сопруг С.Н., кој употребил и тврд предмет. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

На 29.06.2024 во 15.30 часот во СВР Скопје М.Ј.(43) од Скопје пријавила дека околу 13.30 часот на подрачјето на општина Аеродром била физички нападната од едно женско лице. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

На 29.06.2024 во 22.15 часот во СВР Скопје Д.П.(19) од Скопје пријавил дека на 26.06.2024 околу 00.30 часот на подрачјето на Карпош бил физички нападнат од еден малолетник, кој го познавал. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Денеска (30.06.2024) во 02.20 часот во СВР-Битола Г.П.(47) од Битола пријавила дека на 29.06.2024 околу 23.40 часот во Битола нејзиниот малолетен син бил физички нападнат од друг малолетник. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

На 29.06.2024 во 21.45 часот во Полициската станица Прилеп Б.М.(49) од Прилеп пријавил дека околу 03.00 часот во Прилеп неговиот малолетен син бил физички нападнат од тројца малолетници. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

На почеток