Скопје

Жителите на Ново Село протестираат против топилницата

Во тек е протестот против леарницата/топилница на територијата на о. Ново Село, на падините на Беласица.

,,На загадувачите од Г1 тешка и загадувачка индустрија не им е местото во оваа рајска долина!

Алуминиумот не се пие!”

На почеток