Свет

Ги откриваме имињата на сведоците во случајот со убиството на Данка: Таткото и мајката на несреќното девојче пристигнаа во обвинителството

Тројца сведоци влегле во Вишото јавно обвинителство во Заечар за случајот со убиството на Данка Илиќ (2) од Бор, дознава „Телеграф.рс“.

Денеска ќе сведочат Живанка и Раде Трајковиќ од Бањско Поље. Тие се соседи на Илиќ во местото каде што исчезна Данка.

Исказ ќе даде и Далибор Јовиќ од Бор, кој наводно ги видел осомничените во близина на депонијата.

На рочиштето присуствува и Живадин Богдановиќ, адвокатот на Дејан Драгијевиќ.

Во обвинителството се вклучија и родителите на убиеното дете Милош и Ивана Илиќ.

Данка Илиќ беше убиена на 26 март, но нејзиното тело не беше пронајдено.

Срѓан Јанковиќ и Дејан Драгијевиќ се осомничени за злосторство на кое Србија не памети

На почеток