Македонија

Амбасадорот Фрчковски ја злоупотребил картичката, а МНР нема евиденција ни за пари од продаден имот?

Македонскиот амбасадор во ОН Љубомир Фрчкоски е повикан на консултации во Министерството за надворешни работи поради злоупотреба на службената картичка за авионски билети без почитување на пропишаните процедури во МНР, дознава порталот МКД, повикувајќи се на извори од МНР.

Фрчкоски не ги почитувал и препораките давани од претходниот шеф на дипломатијата Бујар Османи, а, меѓу другото, во МНР немало евиденција за уплата на парите на буџетската сметка од продажбата на имотот припаднат на Македонија по поделбата на имотите на Југославија на територијата на САД.

Министерството за надворешни работи и надворешна трговија вчера само кусо информираше дека согласно Законот за надворешни работи македонскиот амбасадор во ОН, Љубомир Фрчкоски е повикан на консултации во МНР.

Досега, тој не се изјасни во јавноста за ваквите наводи.

На почеток