Македонија

Фрчковски е грдото лице на власта на СДСМ и ДУИ – секој треба да биде повикан на одговорност, вели Лефков

На денешната прес конференција пратеникот Миле Лефков од медиумите беше запрашан како го коментира отповикувањето на Фрчковски од страна на МНР.

„Фрчковски е грдото лице на владеењето на претходната власт на СДСМ и ДУИ. Од тоа што можевме во јавноста да го видиме, гледаме дека како амбасадор на Македонија уживал во удопствата кои му ги обезбедил Зоран Заев со именувањето, а во исто време нема отчет како се трошеле народните пари, односно парите биле трошени на непознат начин“, истакна Лефков.

Лефков посочи дека секој треба да биде повикан на одговорност за тоа како ја извршувал својата должност без разлика за кој човек се работи или на која функција бил.

На почеток