Свет

Кина ја блокира Википедија на сите јазици

Властите во Кина ја блокираа „Википедија“, објави сопственикот на оваа онлајн енциклопедија. Фондацијата „Викимедија“ во април откри дека „Википедија“ веќе не е достапна во Кина.

Најчитани

To Top
Close