Свет

Оркански удари на ветрот во Сплит корнат дрва

Изненадувачки силна бура дува денеска на широкотo подрачје на Сплит, каде орканските удари на ветрот достигнуваат брзина од 122 километри на час. Во Подвелебитскиот канал брзината на ветровите е 150 километри на час, соопшти хидрометеоролошката станица Марјан.

Бурата крши гранки и корне од корен цели стебла.

Урнати стебла има во Каштел Сучурац, на Марај, а поради бурата откорнат е кров на автобуска станица.

Поради орканските удари на ветрот и грмотевиците проблеми има и во воздушниот сообраќај.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток