Таткото, милионер и основач на фабриката за играчки Wow Toys, тврди дека компанијата за сендвичи не ставила етикета на лебот дека има во него сусам .

Денеска почнува судскиот процес во кој таткото на девојчето , милионерот Надим Еднан – Лаперуз ја тужи компанијата за сендвичи за убиство на неговата ќерка. Тој веднаш на девојчето и дал две инекции , бидејќи била алергична на сусам , но немало помош .

Од компанијата Pret a Manger,  велат дека девојчето требало да праша кога го купувала сендвичот дали во него има сусам . Тие велат дека не ставаат етикети на секој производ за содржината во него , туку дека има заедничка декларација на полиците пред производите.

Девојчето во 2016 починало во болницата во Ница од алергиски шок поради силна алергија на сусам .