Македонија

(ФОТО) Пламени јазици околу Вевчани – туристичкото село не се гледа од чад

Еколошката свест под секое ниво !

Селото кое покрај по карневалот стана познато и по квалитетната храна во бројните етно ресторани како и по сместувачките капацитети не се гледа од чадот кој се издига во воздухот од запаленото ѓубре по вевчанските ниви.

На фотографиите кои ги објавуваме се гледа патот кој води до Вевчани и чадот кој се издига, а е видлив на повеќе километри далечина, па дури и од Струга.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток