Македонија

Владата го прифати планот за модернизација на АРМ

Приоритет во опремувањето и модернизацијата имаат декларираните сили за НАТО/ПзМ активности прифатени во рамките на НАТО-процесот на планирање и преглед (PARP), вклучително и Лесната пешадиска баталјонска група како најголема декларирана борбена единица со која Република Македонија придонесува во НАТО-базенот на сили.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток