fbpx
пет. Мај 22nd, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

АЕК: Нема опасност од 5Г технологијата, граѓаните пак го докажуваат спротивното

Нема простор за паника – зрачењето од 5Г технологијата не е штетно за човековото здравје- покажало истражувањето на Агенцијата за електронски комуникации. Направиле анализа колку новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење.

– Анализите покажуваат дека сме далеку под границите кои се светски параметар за зрачењето. Во медиумите може да прочитате разни вести дека 5Г технологијата е забранета заради штетноста итн.. Се тоа се шпекулации и апсолутно нема основа граѓаните да се грижат од таквите нови технологии, изјави Димитријоски, пред денешната втора јавна расправа на АЕК.

Спротивно  на ова тврдење, граѓаните сеуште се сомничави. На совијалните мрежи се објавуваат фотографии од угинати птици на под кои пишуваат дека токму птиците како најосетливи на овие бранови угинуваат.

Geplaatst door Toni Makedonski Mitrevski op Maandag 2 december 2019