fbpx
чет. Авг 6th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

МВР постапува по дивоградбата кај „Мавровка“

СВР Скопје – Единица за економски и компјутерски криминал постапува за нелегални градежни активности во реонот на Трговскиот центар Мавровка и презема соодветни мерки и активности за утврдување постоење на елементи на кривично дело кое што се гони по службена должност по чл.244-а „Бесправно градење“. За преземените мерки и активности до Основното јавно обвинителство во Скопје е доставено писмено известување согласно Законот за кривична постапка.

Единицата за економски и компјутерски криминал и понатаму презема мерки и активности во координација и по насоки на ОЈО Скопје, а по завршување на активностите и комплетирање на документацијата до Основното јавно обвинителство во Скопје ќе достави соодветен поднесок, за што дополнително ќе биде известена јавноста.