Свет

Тригодишното дете што падна од прозорец во Загреб се разбуди од кома

Тригодишното дете, кое за време на викендот падна низ прозорецот од вториот кат на зграда во Загреб, се пробуди од кома. Лекарите велат дека момчето почнало да ги движи рацете и нозете и дека разговара со своите родители.

Детето сè уште се наоѓа на интензивна нега, но лекарите очекуваат дека за неколку дена неговата состојба ќе се подобри.

„Најмногу комуницира со мајката, а особено е весело кога ќе му го дадат мобилниот телефон за да гледа анимирани цртани филмови“, вели неврохирургот Мирослав Ѓурашин.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток