Свет

Русин на својата ќерка ѝ кренал надгробна плоча во облик на iPhone

На гробиштата во рускиот град Уфа минувачите забележале еден бизарен надгробен споменик, кренат за Рита Шамијева која настрадала во 2016. година во сообраќајна несреќа.

Имено, споменикот има облик на iPhone. Го нарачал таткото на Рита, Раис. Освен информациите дека сакала да патува и дека имала пријатели во Германија, се друго за покојничката е мистерија.

На предната страна од споменикот со висина од 1,5 метри изграден од базалт стои ликот на загинатото девојче во природна големина, додека од другата страна има камера, како и логото на “iPhone”.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток