Скопје

Затворени голем број училишта поради невремето во Грција

Дождот што ја зафати Грција утрово создаде метеж на многу клучни патишта во главниот град Атина и затворање на училиштата на Атика, Кефалонија, Закинтос, Западна Грција и Пелопонез, поради опасност од поплави, пишуваат грчките медиуми.

Итните служби реагираа на 280 сигнали за инциденти минатата ноќ.

Дождот што ја зафати Грција утрово создаде метеж на многу клучни патишта во главниот град Атина и затворање на училиштата на Атика, Кефалонија, Закинтос, Западна Грција и Пелопонез, поради опасност од поплави, пишуваат грчките медиуми.

Итните служби реагираа на 280 сигнали за инциденти минатата ноќ.

Во Атина возачите се соочуваат со проблеми и застои во сообраќајот на клучните булевари.

На дождот претходеа силни ветрови во изминатите три дена, кои предизвикаа пречки во снабдувањето со електрична енергија во делови од Атина, но и во други делови од земјата, а пријавени беа и паднати дрва.

Грците се соочија и со проблеми во поморскиот транспорт, бидејќи поради невремето голем број бродови останаа усидрени со часови.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток