Актуелно

На 84 охридски домаќинства им се исплатени вкупно 1.154.000 денари како субвенција за набавка на инвертер клима уред

На 84 охридски домаќинства им се исплатени вкупно 1.154.000 денари како субвенција за набавка на инвертер клима уред.
Ова е дел од мерките кои Општина Охрид ги спроведува за заштита на животната средина.
Според условите на јавниот повик се надоместуваат дел од трошоците направени при набавка на клима-уредот во висина од 50%, но не повеќе од 15.000 денари со вклучен персонален данок на доход по домаќинство, напиша на својот Фб профил, градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески.

На почеток