Актуелно

Георгиески од манастирот “Свети Илија”: Нека е за многу години празникот!

Прекрасен празничен ден во манастирот “Свети Илија” во Велгошти. Вековните православни традиции и верата во Бога, се нашиот поттик за добра мисла и меѓусебно почитување!
Нека е за многу години празникот! Здравје и радост кај сите, напиша на својот ФБ профил градоначалникот Константин Георгиески.

На почеток