Актуелно

Се гради ново детско игралиште на пешачката патека кон „Горица“

Со цел да се подобрат условите за забава на најмладите, се гради ново детско игралиште на пешачката патеката кон „Горица“.
Опремено е со најсовремени реквизити, кои се прилагодени и за дечиња со посебни потреби.
Се поставува специјална гумирана подлога, во согласност со стандардите за безбедност.
➡Планирана е изградба и на нови детски игралишта во близина на ОУ „Григор Прличев“ и во населбата „Црногорци“ во близина на новиот терен за баскет.
Вредноста на трите детски игралишта е 3.446.113 денари, а седствата се обезбедени од Буџетот на Општина Охрид, напиша на својот ФБ профил, градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески.

На почеток