Актуелно

(ФОТО) Георгиески: Екипите на ЈП “Охридски Комуналец” непрекинато спроведуваат интензивни активности за чистење и уредување на јавните површини

Екипите на ЈП “Охридски Комуналец” непрекинато спроведуваат интензивни активности за чистење и уредување на јавните површини. Деновиве се изврши:
➡️Косење и хортикултурно уредување на зеленилото во градскиот парк и на булевар “Туристичка”;
➡️Кастрење на обраснатото зеленило на патниот правец од Охрид до Лакочереј преку село Орман;
➡️Чистење на дива депонија од кабаст отпад во село Трпејца;
➡️Чистење на дива депонија во населба Воска;
➡️Секојдневно одржување на јавната чистота на крајбрежниот појас од Охридското Езеро во две смени на потегот:
▪️Плажа Горица 3;
▪️Плажа Свети Стефан;
▪️Плажи од Лагадин до камп Елешец;
▪️Плажа Грашница;
▪️Плажа село Пештани.
➡️Секојдневно одржување на јавната чистота на локациите каде се изведува програмата на фестивалот “Охридско лето”.

На почеток