Во рамки на приемот на шефовите на делегациите учесници на 73. ГС на ОН, Трамп и неговата сопруга Меланија Трамп, покрај средбите со други гости, се сретнаа и со Маја Иванова.

Иванова, како што информира Кабинетот на Претседателот на РМ, присуствувала и на настан на високо ниво што го приредила првата дама на Република Турција, Емине Ердоган, посветен на зајакнување на положбата на жената во Африка. На состанокот било порачано дека грижата за жените во Африка е хумана должност.