Коментари

Реакции за Владиката Петар: Пак реши да глуми доктор, арни му се џиповите и парцелите.

Откако Владиката Петар изјави дека невакцинираните се потенцијални самоубијци кои нема да влезат во царството небесно, лавина од реакции се објавени на социјалните мрежи. Воглавно, се критикува изјавата на Владиката. Тој кажа и: „Нашата црква не е против оние што не сакаат да се вакцинираат од оправдани здравствени причини, но ние сме за тоа дека секој треба да се имунизира, оти вирусот може да му го искомпликува здравјето и животот.

-Сѐ што ве интересира добивате со еден клик -

Дел од реакциите:

Целата изјава на Владиката Петар:

– Не сакам да ме разберете погрешно, но ако јас не се вакцинирам, а дојде до смртен случај, тогаш јас сум потенцијален, па дури и вистински самоубиец. А вие добро знаете дека на самоубијците не им е дозволено да влезат во Царството небесно. Јас го прележав ковидот и сега зборувам како човек кој ја искусил болеста. Јас бев во тешка здравствена состојба и само јас си знам како ми беше – истакна владиката Петар.

To Top