Свет

Се активира вулканот Попокатепетл

Вулканот Попокатепетл исфрла пепел, кој го зафати дури јужното крајбрежје на Мексико Сити.

Националниот центар за превенција на катастрофи го предупреди населението да внимава на вулканот поради активностите во кратерот и регистрираните 183 емисии на штетени гасови и пепел во последните 24 часа.

Геофизичари регистрирале зајакната активност на вулканот, кој се наоѓа 72 километра југоисточно од Мексико Сити.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток