Македонија

Мицкоски: Заев нека не се подготвува за предвремени избори, туку за пензија

„Тоа што не успеа овој договор е вина на Заев и Владата. Заев ја лажеше меѓународната заедница. Договорот со Грција доби стоп од народот. Народот на Македонија кои се сопственици на оваа држава покажа патриотска свест. Граѓаните кои гласаа против договорот и оние кои одбраа со молчење да кажат што мислат, ја испратија најголемата порака, ова е Македонија“, рече лидерот на опозицијата, Христијан Мицкоски.
Два месеци ширевте невистини, два месеци книжевте нарачани анкети. Колектива хипноза за народот. Велевте дека сте се договориле со мене, па дека ќе сте ме исфрлеле од белата палата и тн. Еве стојам и ви кажувам. Македонија ќе победи“, рече Мицкоски. Македонскиот народ покажа мудрост и не дозволија да бидат заведени, вели Мицкоски, кој додаде, дека таа волја ВМРО-ДПМНЕ ќе ја следи. Околу членството во ЕУ и НАТО, тој рече дека тоа се стратешки приоритети, ама народот има други приоритети како што е името на оваа држава.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток