Македонија

Заев: Ако нема двотретинско мнозинство избори во ноември

Ова е прилика да им се заблагодарам на сите граѓани, и на тие што гласаа и на тие што не гласаа.
Упатувам благодарност и на членовите од вмро дпмне кои што и покрај притисоците излего на гласање.
Граѓаните кажаа едно големо да, сега кога имаме мнозинска изразена волја за европска Македонија граганите да ги следат процесот, и да работат за заедничка цел и да е одведеме нашата земја таму каде што припаѓа во еу и нато изјави на пресконференција премиерот Зоран Заев.
Алтернатива за еу и нато нема, да не си играме со нашата иднина да ги ставиме националните интереси на и пред се. Ова е време кога заедништвото на политичките претставници е најбитно. Друга демократска алатка во спротивно која преостанува, се предвремени парламентарни избори.
Мнозинство од излезените граѓани гласаа за, и немам намера да поднесам оставка.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток