Свет

Во Белград почнува Самит на 100 бизнис лидери

Во Белград денеска почнува дводневен седми Самит на 100 бизнис лидери.

На самитот ќе учествуваат експерти и министри од регионот кои ќе расправаат за најразлични теми како мобилност во работата, енергетска одрживост, брендирање на регионот и друго.

На присутните преку панели ќе се обратат македонскиот заменик премиер Кочо Анѓушев, министерот за надворешна трговија и економски односи на БиХ, Мирко Шаровиќ и министерот за трговија, туризам и телекомуникации на Србија, Расим Љајиќ.

Главна тема сае очекува да биде и како да се искористи четвртата индустриска револуција како отскочна даска и на тој начин да се направи „квантен“ скок до развиениот и глобално конкурентниот регион.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток