Актуелно

Зеленски очекува Русија да ги засили нападите врз Украина

Украинскиот претседател Володимир Зеленски изјави дека очекува Русија да ги засили нападите врз Украина.

„Очигледно, треба да очекуваме Русија, на пример, да ги интензивира своите непријателски активности оваа недела“, рече Зеленски во своето ноќно видео обраќање.

„И не само против Украина, туку и против другите европски земји. Се подготвуваме. Подготвени сме“, додаде Зеленски.

На почеток