Актуелно

Кирил Петков пред расправата за недоверба: Оптимист сум

„Јас сум оптимист“, изјави бугарскиот премиер Кирил Петков пред новинарите на влезот во Народното собрание.

На прашањето што го прави оптимист, премиерот рече – луѓе од надвор.

Запрашан какви аргументи ќе и даде на опозицијата, тој рече „ќе ги слушнете“.

Премиерот и лидер на „Продолжуваме да се менуваме“ одби да коментира подетално пред денешната расправа за барањата на опозицијата за гласање недоверба на Владата.

На почеток