Медиасет

Поштар земал дрога од пратки и ја препродавал

Досега имаше примери на поштари кои беа осомничени дека краделе пари или вредни предмети од пратките што ги испорачуваат.

Но, немало пример за поштар кој бил осомничен дека крадел дрога од пратките, која потоа ја препродавал.

Заедно со него, осомничена е и 19-годишна жена која од него купувала украдена дрога, а потоа ја продавала.

Се сомнева дека 57-годишникот додека ги прегледувал пакетите во експозитурата во Сењ, во три наврати ги отворал пратките. Сите пратки се адресирани до исто лице. Кога ги отворил пакувањата, во нив нашол дрога. Станува збор за шест таблети екстази, четири дози дрога ЛСД и шест парчиња семки од канабис.

Наведената дрога во три наврати ја продал на 19-годишна жена, која продолжила да ја продава. Тој е уапсен и го чека судењето пред истражен судија на Жупанискиот суд во Карловац, додека 19-годишникот е обвинет.

На почеток