Свет

Трамп верува дека ќе победи доколку се кандидира на изборите во 2024 година

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп верува дека ќе победи доколку се кандидира на изборите во 2024 година, додавајќи дека веќе донел одлука за неговата кандидатура и дека никој не може да влијае на тоа.

Тој за „Њујорк пост“ изјави дека се одлучил за својата кандидатура и индиректно откри дека единствен сомнеж е времето на објавување на ваквата одлука, па останува прашањето дали ќе ја објави пред ноемвриските конгресни избори или потоа, новиот објави Јорк Пост.

„Веќе донесов одлука, ништо не може да влијае на тоа. Се одлучив, веќе знам дали ќе се кандидирам“, изјави Трамп за денешното издание на магазинот Њујорк.

Тој исто така рече дека повеќето луѓе сакаат тој да се кандидира.

„Верувам дека многу луѓе не би се кандидирале ни за функција ако го направам тоа, ако ги погледнете анкетите, никаде ги нема. Зборувам за мнозинството актуелни политичари. Луѓето сакаат да се кандидирам. Се чувствувам безбедно Верувам дека ќе победам ако се кандидирам“, рече тој.

На почеток