Македонија

На 40 локации ќе бидат поставени станици за полнење на електромобили

   Над 40 станици за полнење на електрични возила ќе бидат поставени на централни јавни локации низ државата.

Станиците за полнење на електромобили ги поставува ЕВН Македонија која денеска ќе го промовира проектот „Електромобилност со ЕВН“.

Со вака развиената мрежа на полначи се очекува сопствениците на електрични возила од земјава и од странство да можат да патуваат во било кој правец во и надвор од границите на Македонија.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток