Магазин

Сега имате два дена да ги избришете погрешно испратените пораки на WhatsApp

Доколку се најдете во ситуација да сте испратиле несоодветна порака на WhatsApp на погрешна личност, сега ќе имате повеќе време да ја избришете.

Корисниците на WhatsApp сега имаат нешто повеќе од два дена по испраќањето порака да ја избришат, наместо претходното ограничување од еден час.

За да започнете со користење на функцијата веднаш, отворете го групниот или индивидуалниот разговор WhatsApp каде што сте ја испратиле пораката. Долго притиснете на содржината што сакате да ја избришете, потоа кликнете „Избриши“ и потоа изберете помеѓу опциите „Избриши за сите“ или „Избриши за мене“.

Сепак, треба да знаете дека има улов. Сите примачи мора да се ажурираат на најновата верзија на WhatsApp за споменатиот процес навистина да функционира.

Ова е секако корисна карактеристика и може да му даде предност на WhatsApp во споредба со услугата iMessage на Apple, која сè уште не ја нуди споменатата функција.

Засега, iOS 16 бета верзијата на корисниците им нуди двеминутен прозорец за бришење на спам порака, но само доколку примачот ја има преземено и бета верзијата на платформата.

На почеток