Актуелно

WhatsApp сега планира да ја откаже поддршката за 49 телефони

Со цел да се дозволи воведување на нови функции кои можеби нема да работат на постарите оперативни системи, WhatsApp е принуден од време на време да ја прекине поддршката за некои верзии на Android и iOS. Во овој случај, WhatsApp сега планира да ја откаже поддршката за постарите уреди кои работат со оперативни системи постари од iOS 12 и Android 5.

Почнувајќи од 31 декември 2022 година, компанијата повеќе нема да дозволува ажурирања на апликации на уреди со постари оперативни системи, а услугата за нив ќе биде прекината.

WhatsApp ја прекинува поддршката за дури 49 телефони, а апликацијата треба да ги извести сопствениците кои сè уште ги користат овие уреди за крајот на поддршката, овозможувајќи им да направат резервна копија на нивните пораки за да не останат без нив.

Подолу можете да ја видите комплетната листа на уреди на кои WhatsApp повеќе нема да работи, а доколку меѓу нив го најдете вашиот модел, време е да купите нов телефон доколку користењето на платформата за пораки WhatsApp ви значи нешто.

Список на телефони на кои WhatsApp повеќе нема да работи:

Apple iPhone 5

Apple iPhone 5c

Archos 53 Platinum

Grand S Flex ZTE

Grand X Quad V987 ZTE

HTC Desire 500

Huawei Ascend D

Huawei Ascend D1

Huawei Ascend D2

Huawei Ascend G740

Huawei Ascend Mate

Huawei Ascend P1

Quad XL

Lenovo A820

LG Enact

LG Lucid 2

LG Optimus 4X HD

LG Optimus F3

LG Optimus F3Q

LG Optimus F5

LG Optimus F6

LG Optimus F7

LG Optimus L2 II

LG Optimus L3 II

LG Optimus L3 II Dual

LG Optimus L4 II

LG Optimus L4 II Dual

LG Optimus L5

LG Optimus L5 Dual

LG Optimus L5 II

LG Optimus L7

LG Optimus L7 II

LG Optimus L7 II Dual

LG Optimus Nitro HD

Memo ZTE V956

Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Core

Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S3 mini

Samsung Galaxy Trend II

Samsung Galaxy Trend Lite

Samsung Galaxy Xcover 2

Sony Xperia Arc S

Sony Xperia miro

Sony Xperia Neo L

Wiko Zinc Five

Wiko Darknight ZT

На почеток