Актуелно

Горан Пандев ја завршува кариерата

Горан Пандев објави дека ја завршува кариерата на 39 -годишна возраст. Тој за италијанските медиуми изјавил дека по 22 години игра веќе не ја чувстува некогашната страст.

„Мојот најстар син има 13 години, а го гледав само во паузите меѓу две првенства. Сакам повеќе да му се посветам на семејството. Цело лето не мислев на фудбал и не тренирав. По играњето во Серија Б минатата сезона, неколку месеци не правев ништо. Имам 39 години и сè ти станува уште потешко“, изјавил Пандев за италијанските медиуми.

На почеток