Актуелно

„Не гледам дека цената на гасот наскоро ќе падне во Европа“, вели руски вицепремиер

Рускиот вицепремиер Александар Новак изјави дека не гледа можност во блиска иднина цените на бензинот во Европа да бидат пониски.

„Секако, развојот на ситуацијата е непознат, но во моментов не гледаме предуслови цените на бензинот да се вратат на претходните нивоа во блиска иднина“, рече Новак на форумот „Руска енергетска недела“, пренесе Тас.

Новак додаде дека сегашниот развој на обновливите извори на енергија во Европа е поттикнат од фактот што цените на енергијата добиена од обновливи извори во моментов се четири до пет пати поскапи од енергијата добиена од гас.

На почеток