Свет

(ВИДЕО) Напад на Киев, се издига чад

Киев — Серија експлозии се слушнале утрово во главниот град на Украина Киев, според очевидци на Ројтерс во тој град.

Регионалните власти во северна, источна и централна Украина објавија и ракетни напади.

Очевидци јавуваат дека чад се издига над Киев по десетина експлозии.

Градоначалникот на Харков, Ихор Терехов, изјави дека градот бил погоден од две ракети насочени кон „критична инфраструктурна установа“.

Русија ги засили ракетните напади врз Украина во последните неколку недели, откако го обвини Киев за експлозијата што го оштети мостот на Крим.

На почеток