Магазин

Google Messages добива опција која дозволува користење на какви било емотикони

Google продолжува да го подобрува корисничкото искуство за својата стандардна апликација за пораки за Android – Google Messages.

Google Messages сега ја тестира способноста да одговара на пораки со какви било емотикони. Досега реакциите беа ограничени на само седум емотикони.

Веста ја објави сајтот 9to5Google, кој претходно ја потврди споменатата функција, која ја испроба во тест верзија на апликацијата.

Сега, кога корисникот ќе допре и ќе ја задржи дојдовната порака во апликацијата Google Messages, можно е да реагирате на неа со кое било емоџи што го сакате. Новата икона во полето за избор на емотикони покажува опција за додавање што не е наведено.

Во моментов, функцијата е достапна само за најновата бета верзија на Google Messages, по што се очекува нејзина поширока достапност.

На почеток