Свет

(ВИДЕО) Новата година пристигна во Австралија

Жителите на Киримати (Божиќен остров) први влегоа во Новата година. 2023 година пристигна кај нив во 11 часот по средноевропско време.

Во меѓувреме, во Новата година влегоа и Австралија (вклучувајќи ги Мелбурн и Сиднеј) и делови од Русија.

Во 2023 година последни ќе влезат жителите на Американска Самоа.

На почеток