Актуелно

Зеленски предупредува: Русија е подготвена да започне голема офанзива

Украинскиот претседател Володимир Зеленски повторно предупреди дека Русија е подготвена да започне голема офанзива.

„Не се сомневаме дека Русија ќе ги фрли сите карти оставени на масата и ќе собере се што може за да се обиде да го сврти бранот на војната и барем да го одложи поразот“, рече Зеленски во своето дневно видео обраќање.

„Мораме да го нарушиме ова руско сценарио. Се подготвуваме за тоа. Терористите мора да загубат. Секој обид за нивна нова офанзива мора да пропадне“, продолжи тој.

Украинската војска соопшти дека извршила напад што резултирал со загуба на руска опрема и можен персонал во близина на Макиивка, но не даде дополнителни детали.

На почеток