Магазин

Гостин во хотел во шок: Ми наплаќаат дополнителни 46 евра ако ја отворам вратата

Еден гостин на хотелот останал во шок откако открил дека ќе му наплатат дополнителни 50 долари или нешто повеќе од 46 евра за користење на минибарот доколку ја отвори вратата.

Тој се пожали на Редит, споделувајќи фотографија од фрижидер од хотелска соба со известување во кое се вели дека фрижидерот содржи сензор и дека се плаќа 50 долари за користење за приватни цели.

Со други зборови, ако ставите шише вода во минибарот и поради тоа ја отворите вратата, во овој случај ќе ве чини 50 долари, но корисникот не откри за кој хотел станува збор.

„Би било освежувачко да не те скинат на секој чекор“, напишал еден корисник на Reddit, додека друг прашал: „Како е ова дури и легално?

Како функционираат минибарите?

Поновите користат инфрацрвени или други автоматизирани техники за снимање на купувања. Отстранувањето на ставката автоматски се открива и веднаш се наплаќа на кредитната картичка на гостинот, дури и ако предметот не се користи. Овој метод успешно го спречува губењето на производот, кражбата или загубата на приход, според хрватски Индекс.

На почеток