Актуелно

Слот машината се расипала, а туристот си заминал без да знае дека освоил џекпот

Турист го освои џекпотот на слот машина минатиот месец, но тој не знае поради дефект на машината, а сега, по исцрпно пребарување, Одборот за контрола на игри на Невада NGCB објави дека го идентификувале добитникот на речиси 230.000 долари награда.

Победникот, подоцна идентификуван како Роберт Тејлор, играл на слот машина во казиното Treasure Island на 8 јануари. Слот машината не функционираше – изјавија официјални лица поради грешка во комуникацијата – и не го известија Тејлор или персоналот во казиното за неговата добивка.

Додека грешката беше забележана, вработените во казиното не беа во можност да го идентификуваат победникот што не беше од Невада. НГЦБ презеде исцрпна потрага за да го пронајде среќниот турист. Официјалните лица прегледаа снимки од неколку соби со часови и часови, сослушуваа сведоци, ги прегледаа податоците за електронски пазарење, па дури и ги анализираа податоците за возењето обезбедени од Агенцијата за транспорт на Невада.

Победникот беше идентификуван како турист од Аризона, Роберт Тејлор, човек кој веќе се вратил дома кога бил известен за неговата добивка.

Официјалните лица рекоа дека тој ќе се врати во Лас Вегас за конечно да ја подигне својата награда.

На почеток