Македонија

Каевски дециден: Мнозинството ќе се зголемува

Дарко Каевски, пратеник од СДСМ, тврди дека мнозинството ќе се зголемнува. Ова доаѓа по обвинувањата од Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ за притисоци врз неговите пратеници за да гласаат за уставните измени.

„Тоа е веќе позната реторика на ВМРО-ДПМНЕ.

Тоа го говореа и пред година дена и имаа уште неколку обиди каде што велеа дека има ново парламентарно мнозинство и правопропорционално секогаш кога го говореа тоа владиното, актуелното мнозинство се зголемуваше. Така ќе биде и овој пат“, кажа Каевски.

На почеток